Plasiyerlerimiz Kimdir ve Nasıl Kazanırlar

Plasiyerlerimiz Kimdir ve Nasıl Kazanırlar

Network – İlişki Ağları ve Ticari Kazanç

Soru  : Plasiyer Kimdir ?

Plasiyerlerimiz Network – İlişki Ağlarının Kazanca Çeviren İş Ortaklarımızdır.

Soru   : Plasiyer Hangi Ürün Gruplarında Satış Yapar ?

Her ürün grubunun plasiyeri farklıdır. Bazı arkadaşlar kapı kolu, kulp, askı vb. dekoratif ürünlerde uzmanlaşmış iken, bazı arkadaşlarımız mutfak ve dolapların menteşe, ray sürgü sistem, kaldırma mekanizmaları vb fonksiyonel teknik ürünlerinde uzmanlaşmıştır.  Haliye bir otel konut veya hastane projesine çözüm sunabilmek için birkaç plasiyerimiz aynı anda masaya oturabilmektedir. Her arkadaşımızın kendi katagorisin de uzman olması satışı da kolaylaştırmaktadır.  

Soru  : Herkes Plasiyer Olabilir mi ?  

Plasiyerlerimiz, sektörde uzun yıllar çalışmış, iz bırakmış insanlardır. Haliyle biz sadece sektörde yetişmiş uzmanlaşmış insanlar ile çalışırız.

Soru  : Plasiyerlerin Satış Araçları Nelerdir ?

Plasiyerler, satışı alt bayilik  kurarak yapabileceği gibi isterse geleneksel yöntemler ile de yapabilir. Biz nasıl satacağına karışmayız. Plasiyerimize platform desteği sunarız. Platformda ki ürün gruplarını avantajlı fiyatlar ile kendilerine sunarız. Tedarik ve lojistik sorunlarını çözeriz. Ödeme Yöntemlerini sunarız. Finans ve muhasebe işlemlerin sunarız.  Onlar sadece satışa odaklanırlar. Önündeki ve arkasındaki tüm lojistik sorunları biz çözeriz.

Soru  : Model Nasıl Çalışır ?

Mimar ve Marangoz ile Olan Ticari İlişkilerindeki Kazanç Modeli

Endüstriyel Satınalmacı, mimar, marangoz, kendilerine tanımlanan iskontoları ve diğer alım şartlarını yetersiz bulduklarında sepetleri belli bir tutarı aşmak kaydıyla, plasiyerler ile bağlantıya geçip, sepetlerine özel fiyat ve ödeme şartları isteyebilirler.

Plasiyer kendine devir edilen sepet için network oluşturur. Plasiyer, masanın etrafında paydaşlara verdikleri hizmetler için aracılık bonuslarını pay eder.

Teklif satışa dönüp faturası kesildiğinde, aracılık bonusları networkteki üyelerin hesaplarına geçer.

Aracılık bonusları aylık hesaplanır  ve belli tutarlara geldiğinde, plasiyerler ve network ağının tasarrufuna açılır.

Projelerde ki Kazanç Modeli

Projeler büyük işlerdir. Masanın etrafında birkaç plasiyer olabilmektedir. Ayrıca masanın etrafında satın almacı, mimar, marangoz vb. uzmanlar bulunmaktadır. Haliyle kazanç ve paylaşım modeli projeye özel oluşmaktadır.

Alt Bayilik Ağı ile Kazanç Modeli

Plasiyerler uzmanlaştıkları ürün grubunda, alt bayilik ilişkisi kurabilirler. Böylece alt bayilerinden gelen siparişlerden de sürekli kazanç yaratabilirler.

Soru  : Bir Firmada Bordrolu Çalışırken Plasiyer Olunabilir mi ?

Evet. Bir firmada bordrolu çalışırken plasiyer olabilirsiniz. Özellikle projelerde birçok uzman birçok ürün grubu ile temsil edildiğinden, sizde bu uzman ekibe dahil olursunuz. Böylece hem şirketiniz kazanır hem de siz kazanırsınız.  

Soru   : Plasiyerlerin Kazanç Oranları Nasıldır ?

Tüccar Plasiyerler gelirlerinin %100 ünü komisyon olarak  elde ederken, Bordrolu Plasiyerler maaş +  %50 ve altı değişken oranlarda prim geliri  ile elde ederler.

Tezgahtar, Satınalmacı, mimar ve marangozlar aracılık ettikleri işlerde oluşturdukları ve devir ettikleri her siparişte, plasiyer ile anlaştıkları oranlar veya tutarlar üzerinden «aracılık bonusu» kazanırlar. Kendi veya kurumları adına yaptıkları alımlarda ise «standart bonus» biriktirirler.

Soru  : Plasiyer Olmak İstiyorum Ancak Adımın Duyulmasını İstemiyorum. Mümkünmü ?

Evet mümkün. Tüccar Plasiyerlerimizin adları aksine bir durum yok ise herkesçe bilinmektedir. Oysa Bordrolu Plasiyerlerimiz ile ilişkimiz özeldir ve gizlidir. Sadece biz ve bordrolu plasiyerimiz bilir.

Plasiyer olmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin (Tıkla)

  

Etiketler: Plasiyerlerimiz Kimdir ve Nasıl Kazanırlar I projefiyat.com
Kasım 04, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR